App-passord benyttes i de tilfellene der man konfigurerer Office 365-kontoen sin i programmer som ikke håndterer totrinnskontroll, f.eks. eldre versjoner av Outlook, Apple Mail, Email Sync i Pipedrive osv.

Dersom du har totrinnskontroll påslått i Office 365-kontoen din og har behov for å generere flere app-passord ut over det ene som automatisk blir generert, gjør følgende. Du kan generere så mange ekstra app-passord du vil.

1. Gå til linken https://account.activedirectory.windowsazure.com/AppPasswords.aspx. Vær oppmerksom på at denne siden kan være på engelsk.
    Du finner også denne siden ved å klikke på tannhjulet oppe til høyre i Office-portalen og navigere til Office 365 -> Sikkerhet og personvern -> Ekstra sikkerhetsbekreftelse.

2. Logg inn med Office 365-kontoen din

3. Klikk på "Create" og lag en beskrivelse av det ekstra app-passordet:

4. App-passordet blir nå generert. App-passordet vil ikke være synlig noen steder etterpå, så kopier eller noter passordet før du lukker dialogboksen.

Klikk på "Close" for å generere flere app-passord. Du kan også slette ett eller flere av de app-passordene som finnes fra før.