Totrinnskontroll kalles også for to-faktor autentisering, 2-trinns bekreftelse, 2FA, tofaktor pålogging, multifaktor autentisering eller flerfaktor godkjenning. Dette innebærer at du i tillegg til passord må godkjenne innloggingen din med en sikkerhetskode som kommer via SMS eller via appen Microsoft Authenticator. Det anbefales å godkjenne pålogginger med Microsoft Autnenticator.

Totrinnskontroll slås på av administrator. Etter at totrinnskontroll er påslått for Office 365-kontoen din må du gjøre følgende:

1. Installer appen Microsoft Authenticator på smarttelefonen din, via Apple App Store eller Google Play Store.

2. Gå til https://portal.office.com og logg på med Office 365-kontoen din. Om du allerede er logget inn, logg av Office 365 og på igjen. Du vil nå se følgende dialogboks. Klikk på "Konfigurere det nå":

3. Velg "Mobilapp" fra listen og klikk på "Konfigurer". Du skal nå koble sammen Office 365-kontoen din med Microsoft Authenticator-appen. Du skal nå se en lignende dialogboks på PC-en eller Macen din som dette:

4. Start Microsoft Auhenticator-appen på telefonen din, velg "Legg til en konto" og deretter "Jobb- eller skolekonto". Tillat at appen får tilgang til kameraet ditt, slik at du kan scanne QR-koden for raskere kontooppsett. Om du ikke vil gi appen tilgang til kameraet kan du i stedet taste inn den nisifrede koden i dialogboksen.

5. Scann QR-koden som er på PC/Mac-skjermen din, eller tast inn den nisifrede koden. Office 365-kontoen din vil nå bli koblet sammen med Authenticator-appen.

6. Klikk på "Ferdig" på PC/Mac-skjermen.

7. Du får nå opp et valg som styrer hvordan du godkjenner pålogginger med appen; med en enkel "Godkjenn"-knapp, eller ved å taste inn en sekssifret kode. Velg en av disse alternativene og klikk på "Kontakt meg".

8. Godkjenn påloggingen på telefonen

9. Fullfør konfigureringen på PC/Mac-skjermen og legg til et telefonnummer. Telefonnummeret brukes dersom du ikke har eller får tilgang til Microsoft Authenticator-appen.

10. Noter deg det såkalte "app-passordet". Dette må du bruke i programmer som ikke støtter 2FA, som f.eks. eldre versjoner av Outlook, Apple Mail eller i integrasjoner mot enkelte tredjeparts skyløsninger som CRM, salgsverktøy osv. Følg denne veiledningen dersom du vil genere flere app-passord.