Denne veiledningen forklarer hvordan du eksporterer e-post, kalenderoppføringer, kontakter og gjøremålslister fra Outlook 2013 og Outlook 2016. Etter dette vil du ha en backup av alt eller deler av e-poster, kalenderoppføringer, kontakter og andre elementer i Outlook. Metoden brukes typisk dersom man vil ha med seg "alt i Outlook" til en ny arbeidsplass eller bare vil ha en kopi av alt i kontoen sin.

Skjermbildene er fra Outlook 2016, men identiske med Outlook 2013.

Gjør slik:

1. Velg "Fil" fra menylinjen øverst i Outllok og klikk deretter på "Åpne og eksporter" og "Importer/eksporter"

2. Velg "Eksporter til en fil" i neste dialogboks og klikk "Neste":

3. Velg "Outlook datafil (PST)" og klikk "Neste":

4. Velg mappen du vil eksportere innhold fra og klikk neste. Om du vil eksportere absolutt alt i en konto, marker selve kontonavnet og kryss av for "Inkluder undermapper".
    Dersom du vil legge betingelser på eksporten, som f.eks. avsender, mottaker, kategorier eller andre ting, klikk på "Filtrer". Som standard blir alt eksportert, uten betingelser.

5. Velg hvor PST-filen skal lagres og klikk "Fullfør".
    Her kan du i utgangspunktet velge et hvilket som helst lagringssted, for eksempel minnepenn. Siden PST-filer potensielt kan bli ganske store er det viktig å passe på at det er nok diskplass der du skal lagre.
    Som standard vil PST-filen bli lagret med filnavnet "backup.pst" i mappen "Dokumenter/Outlook-filer", men det anbefales å gi filen et mer beskrivende navn. Pass på å få med filetternevnet ".pst" dersom du gir filen et annet navn.
    Valgene under filnavnet kan stå slik de er.

6. Dersom du vil passordbeskytte PST-filen, angi passordet i neste dialogboks. Vil du ikke ha noe passord lar du bare passordfeltene stå tomme og klikker OK. Klikker du "Avbryt" her, vil eksporten avbrytes.

7. Innholdet du valgte vil nå bli eksportert. Dersom du valgte å eksportere hele kontoen kan det ta litt tid før den er ferdig.