Om du har Windows 7, 8 eller 8.1 og av forskjellige grunner ikke ønsker å oppgradere til Windows 10, er det ikke helt enkelt å bli kvitt dialogboksene med tilbud om oppgradering. Det finnes imidlertid en enkel løsning på dette nokså irriterende problemet. Metoden innebærer ikke installasjon av programvare, kun en kjøring av et lite program, og du sperrer ikke for Windows 10 permanent om du senere skulle ombestemme deg.

Om du er kunde av oss og ønsker at vi skal gjøre dette for deg, ta kontakt med support@dynops.no eller ring oss på 400 99 700.

Om du kom hit fra Facebook, fant denne siden etter et søk eller vil gjøre det selv, kan du følge denne bruksanvisningen:

1. Gå til https://www.grc.com/never10.htm, scroll litt ned på siden og klikk på den grønne "Download now"-knappen
  2. Lagre programmet og kjør det, eller kjør det direkte fra nettleseren.
  3. Om du får beskjeden "Latest Windows Update is not installed in this system", klikk på "Install update" og følg anvisningene på skjermen.

4. Klikk på "Disable Win 10 upgrade":

5. Om knappen "Remove Win 10 files" er synlig, klikk også på den. Dette vil fjerne installasjonsfilene til Windows 10 og potensielt spare deg for 3-4 GB diskplass.

6. Ferdig! Du får etter dette ikke lengre tilbud om å oppgradere til Windows 10. Om du senere skulle ombestemme deg, følg oppskriften for å manuelt oppgradere til Windows 10.

Til slutt: om du er av de mer avanserte brukerne kan du også kjøre programmet fra kommandolinjen i Windows eller fra en batchfil. For å f.eks. sperre for oppgradering, oppdatere Windows Installer og slette installasjonsfiler i én operasjon, kjør kommandoen under her. Mer info om bruk fra kommandolinjen finner du hos GRC.

never10.exe update delete disable