Tofaktor pålogging innebærer at man i tillegg til det vanlige passordet sitt må taste en sikkerhetskode, omtrent som i nettbanken. Dette sikrer deg mot at uvedkommende får logget inn på kontoen din, selv om de kjenner passordet.

Aktivering av tofaktor pålogging:

1) Gå inn på https://accounts.google.com/ og logg inn med kontoen du vil sikre. Dersom du allerede er innlogget kan du høyreklikke på sirkelen øverst til høyre og velge «Min konto»:

2) Velg «Pålogging og sikkerhet»:

3) Velg «2-trinns bekreftelse» for å sette opp 2-trinns faktor:

4) Velg deretter «Kom i gang»:

5) Tast inn mobilnummeret du ønsker å få tilsendt engangskoden til, trykk på alternativet «Tekstmelding» og velg «Prøv det» (Google ønsker å bekrefte at du eier telefonen). Du vil nå få tilsendt en SMS med en engangskode:

6) Tast inn engangskoden du fikk tilsendt pr SMS i feltet anvist under og velg «Neste»:

7) Velg så «Slå på» for å slå på 2-trinns bekreftelse. Tofaktor pålogging er nå aktivert. Fortsett til neste punkt dersom du ønsker å ta i bruk «Google Authenticator»-appen:

8) For å ta i bruk «Google Authenticator» trykker du «Legg til et nytt trinn»:

9) Velg «Konfigurasjon» under «Autentisering-appen»:

10) Velg type telefon og deretter «Neste»:

11) Totrinnsfaktor er nå i ferd med å bli konfigurert. Følg punkt 12 og 13 for å kunne scanne QR-koden anvist under under:

12) Installer «Google Authenticator» på din telefon og velg «Start konfigureringen» (Appen er tilgjengelig på App Store for iPhone og Google Play/Play Store for Android telefoner):

13) Velg «Skann strekkoden»:

14) Tast inn koden du får opp i «Google Authenticator» på mobilen i feltet anvist under og velg «Bekreft»:

15) Du har nå satt opp tofaktor pålogging. Velg «Ferdig» for å fullføre oppsettet:

16) Logg ut ved å trykke på sirkelen øverst til høyre og velge «Logg ut»:

Innlogging med tofaktor pålogging:

1) Gå inn på https://mail.google.com/. Logge inn med ditt brukernavn og passord som vanlig:

2) Etter pålogging vil du få beskjed om taste inn en bekreftelseskode. Åpne Google Authenticator-appen på mobilen din og tast inn koden i feltet anvist under. Huk av for «Husk denne datamaskinen i 30 dager» om ønskelig, og velg deretter «Ferdig». Du er nå innlogget.