Om strømforbruket på din MacBook Pro eller MacBook Air ser ut til å være unormalt høyt og batteriet brukes fort opp, så er det et par ting du kan sjekke. Disse tipsene vil enkelt forklart vise deg hvilke programmer som bruker mye strøm.

Dersom det er programmer som bruker mye strøm kan du forsøke å starte dem på nytt. Nettlesere med veldig mange arkfaner åpne bruker ofte mye strøm, så det kan lønne seg å lukke de du ikke trenger. Du finner flere strømsparingstips på epletips.no.

Den enkle metoden

Klikk på batterisymbolet i statuslinjen øverst. Macen vil samle inn informasjon om strømkrevende programmer og etter noen sekunder vise dem i menyen. Om du ikke har batteri-indikator i statuslinjen kan du slå den på i Systemvalg -> Strømsparing -> Batteri.

Tips: om du holder nede alt-knappen mens du klikker på batterisymbolet vil du også se tilstanden til batteriet.

Den avanserte metoden

Gå til Programmer -> Verktøy i Finder og start Aktivitetsmonitor. Klikk på knappen "Strøm" (eller "Energy" om du har engelsk OS X) og se i kolonnen "Gjennomsnittlig strømpåvirkning". Listen er sortert slik at programmer som bruker mye strøm havner øverst.