Sette opp Google Photos på Mac

Etter at denne veiledningen er fulgt vil du ha et program på Macen din som heter Google Photos Backup. Avhengig av hvordan man konfigurerer programmet vil alle bilder som lagres på Macen arkiveres i Google Photos-tjenesten. Bilder som senere fjernes fra Macen vil fortsatt bli liggende i Google Photos.

For å arkivere bilder i Google Photos kopierer du dem rett og slett til mappen "Bilder/Google Photos Backup" eller "Pictures/Google Photos Backup" på Macen din.

Slik gjør du:

1. Gå til https://photos.google.com/apps og klikk på "Opplastingsverktøy for datamaskiner". En DMG-fil med programmet vil automatisk lastes ned.

2. Åpne DMG-filen og dra Google Photos Backup-ikonet til Programmer- eller Applications-mappen, eller bare dra det over Applications-snarveien i vinduet som åpner seg.

3. Gå til Programmer-mappen i Finder og start Google Photos Backup.

4. Logg inn med Google Apps for Work-kontoen din. Innloggingen skjer på normalr Google-vis. Det vil si at to-faktor pålogging brukes dersom du har satt det opp.

5. Velg stedet eller stedene Google Photos Backup skal se etter bilder. Om du har en spesiell mappe med bilder, klikk på "Add" og velg denne mappen. Disse valgene kan du endre på senere.

Om du vil laste opp bilder i originalkvalitet huker du av for "Original". Velger du "High quality" vil Google komprimere og modifisere bidene dine ned til en viss pixel-oppløsning. Har du et eldre kompaktkamera på 16 megapixels eller mindre kan du i utgangspunktet bruke "High quality".

6. Klikk på "Start backup" når du er klar. Google Photos Backup vil scanne gjennom mappene og bibliotekene du har angitt og laste bildene opp til Google Photos.

7. Du kan se på bildearkivet ved å besøke https://photos.google.com eller velge fra menyen oppe i statuslinjen:

8. Om du velger "Preferences" fra menyen over kan du sette opp automatisk backup av tilkoblede kameraer, samt automatisk arkivering av bilder og filmer fra tilkoblede eksterne disker (USB, Thunderbolt, Firewire etc.).