Dette gjelder Backblaze skybackup som administreres av oss. Har du kjøpt en Backblaze-abonnement som du administrerer selv (det vil si, en backup kun du har kontroll på), se Backblazes hjelpesider eller kontakt support hos oss for hjelp.



Trenger jeg å gjøre noe for at det skal bli tatt backup?

Nei. Backupen går kontinuerlig og av seg selv.


Hva blir det tatt backup av?

Alt på maskinen, bortsett fra enkelte Windows- og Mac systemfiler. Man kan - hvis man vil - utelate mapper og filtyper ut over dette.


Hvor mye data kan jeg lagre i backupen?

Ubegrenset. Filstørrelse på enkeltfiler er også ubegrenset.


Hvordan gjenoppretter jeg filer fra backupen?

Ta kontakt med Dynamic Operations support for bistand til gjenoppretting. Filer kan avhengig av mengde lastes ned eller leveres på minnepinne/USB-disk. Bruk telefon 400 99 700 , send oss e-post på support@dynops.no eller legg inn en sak her i portalen.


Tar Backblaze backup av Time Machine-backuper på Macen min?

Nei. Backblaze tar ikke backup av Time Machine-volumer. Backblaze systemfiler blir heller ikke med på Time Machine-backups.


Hvordan ser jeg hvor lenge det er til backupen er ferdig?

I Windows 7, 8 og 10 klikker du på "Skjulte ikoner" på skrivebordet nede til høyre ved klokken. Klikk deretter på ikonet som ser ut som en flamme og velg Backblaze Control Panel. Her vil du se hvor mange filer og hvor mye data som gjenstår før backupen er ferdig.


      


På Mac: klikk på Backblaze-ikonet i statuslinjen. Her vil det stå hvor mange filer og hvor stor datamengde som gjenstår.



Hvor blir dataene lagret?

I Backblaze Incs datasenter i California i USA.


Hvor lang tid tar det å gjenopprette?

Om det er enkeltfiler eller mindre datamengder tar det typisk noen minutter minus selve nedlastingen. Om du skal gjenopprette større mengder og få de levert på minnepinne eller disk, tar det ca. fem dager. Minnepinnen eller disken blir levert på døra til deg.


Hvem har tilgang til backupen min?

Dynamic Operations AS og Backblaze Inc. Dersom du har passordbeskyttet backupen er det kun de som kjenner passordet som har tilgang til backupen. Normalt er dette Dynamic Operations og deg. Se ellers Backblazes forklaring på hvordan backupen er kryptert under overføring og lagring. For en mer teknisk forklaring, se Backblazes bloggpost "How to make strong encryption easy to use".


Dersom du ønsker å fortsette med backup gjennom oss men ikke lengre ønsker at Dynamic Operations skal kunne aksessere backupen din, ta kontakt med support. Kortversjonen er at du kan endre krypteringspassordet selv, men vi kan etter det ikke lengre gjenopprette data uten bistand fra deg. Glemmer du krypteringspassordet blir dataene utilgjengelige for alltid.


Vær oppmerksom på at ved gjenoppretting og overføring av filer blir de midlertidig lagret ukryptert hos Backblaze. Selv om denne lagringen er sikret på andre måter er dataene allikevel eksponerte en kort stund, typisk noen minutter.


Hvor mange versjoner av filene mine tar Backblaze vare på?

Backblaze tar vare på alle filversjoner 30 dager bakover i tid. Slettede filer blir borte fra backupen etter 30 dager. Selv om Backblaze tar sikkerhetskopi av dataene dine er det ikke et arkivsystem.