For å synkronisere et Sharepoint-område med en mappe på datamaskinen din, gjør følgende. Det kreves at du har Microsoft Office 2013 eller Microsoft Office 2010 og OneDrive for Business installert. Synkronisering med et Sharepoint-område er foreløpig (juli 2014) ikke mulig mot Mac.

1. Gå til https://portal.office.com og logg på Office 365 med kontoen din.

2. Klikk på sjakkbrett-menyen øverst til høyre og velg "Nettsteder":

3. Gå til området du ønsker å synkronisere. Kunder med Office 365 Business Premium eller Essentials har to områder; Public Site og Team Site. Normalt skal man her velge Team Site. Om du er i tvil om hvor området er, kontakt Dynamic Operations support.

4. Klikk på "Dokumenter" i navigasjonsruten til venstre og klikk på "synkroniser". Følg veiledningen på skjermen. Du vil bl.a. få en advarsel om at et eksternt nettsted ønsker tilgang til datamaskinen din. Svar "Tillat" på dette.

5. Når synkroniseringen er opprettet vil området være synlig i utforskeren på PC-en din.

I nettleseren er du nå inne i dokumentområdet i Sharepoint. Du kan opprette mapper, laste opp, redigere, dele, laste ned og slette filer i dette vinduet, eller du kan gjøre det fra Windows utforsker. Om du redigerer Office-dokumenter i nettleseren er det online-utgavene av Office-programmene som blir brukt.

Dersom du synkroniserer flere SharePoint-områder vil disse bli synlige i hovedbildet i utforsker under SharePoint-snarveien. Filer som legges inn i mapper under Sharepoint-snarveien i utforsker vil synkronisere opp til Office 365 og deretter ned til maskinene til andre som har tilgang til filen.